1 min

Amazon zal op 31 juli de tweede generatie van de Kindle Fire aankondigen. Vervolgens zal de eerste partij al op 7 augustus geleverd worden. Dit gerucht wordt verspreid door een Chinese krant.

De krant beweert op basis van bronnen dat de fabrikant van de tablets, Amazon, al een voorraad van twee miljoen exemplaren klaar heeft liggen. Hiermee zal Amazon op 7 augustus de tablet gaan leveren, nadat deze een week eerder officieel aangekondigd is. De voorraad is volgens de krant door een Chinese fabrikant geproduceerd.

De tweede generatie van de populaire Kindle Fire zal onder andere gaan beschikken over een metalen frame, welke een scherm van LG herbergt. De rest van het apparaat zal nog wel bestaan uit plastic onderdelen.

Wanneer de krant het aan het rechte eind blijkt te hebben, zal de oorlog op de tabletmarkt weer in volle toeren vervolgd worden. Wanneer alle geruchten namelijk waar zouden zijn duurt het niet lang voordat de Kindle Fire 2, de Google Nexus en mogelijk ook een kleinere iPad naast elkaar in de winkels te vinden zijn.