Amazon’s Kindle Fire 2 krijgt een groter en beter scherm, zo melden ontwikkelaars. De huidige Kindle Fire heeft een scherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels, de Kindle Fire 2’s resolutie wordt 1280 x 800, een resolutie die bijvoorbeeld ook de Google Nexus 7 gebruikt.

De Kindle Fire 2 krijgt dankzij deze resolutie ook een andere vorm, aangezien de verhouding qua resolutie anders ligt. Het nieuws werd bekend doordat Amazon enkele ontwikkelaars van een update heeft voorzien over de tablet, waarin hen duidelijk werd gemaakt dat applicaties aangepast moeten worden voor de nieuwe resolutie.

Het blijft echter niet bij verbeteringen aan het scherm. De Kindle Fire 2 krijgt een ingebouwde camera en zal dunner en lichter zijn dan het originele model. De Kindle Fire 2 wordt waarschijnlijk nog dit kwartaal gelanceerd, naar verwachting in augustus. Het toestel wordt mogelijk op 31 juli aangekondigd. Hoewel de Kindle Fire niet buiten de Verenigde Staten werd uitgebracht, zal de opvolger waarschijnlijk wereldwijd op de markt worden gezet.