2min

Na het nieuws over de opvolger van de Kindle Fire zijn er nog geruchten over twee andere apparaten waar Amazon mee bezig is. Het zou gaan om een kleine aanpassing aan de originele Kindle Fire en een vernieuwde Kindle Touch e-reader.

CNET meent te weten dat er nog een tweede versie uitkomt van de Kindle Fire, welke een kleine verbetering ten opzichte van de oude Kindle Fire zou zijn. De vernieuwde versie van de Kindle Fire bevat een wat nieuwere versie van Amazon’s software, bovenop de geïnstalleerde Android-versie. Het scherm behoudt dezelfde afmeting van 7 inch.

The Wall Street Journal meldt dat Amazon van plan is een versie van de Kindle Fire uit te brengen die wordt ondersteund door inkomsten vanuit advertenties, deze zou goedkoper worden dan de normale Kindle Fire en zou elke keer wanneer het systeem uit de slaapstand komt een advertentie tonen. Het is mogelijk dat het hier om de tweede Kindle Fire gaat, waar CNET over sprak.

Naast de nieuwe Kindle Fire wordt ook verwacht dat er een nieuwe e-reader uitgebracht gaat worden. Deze nieuwe e-reader zou een vernieuwde Kindle Touch betreffen. De nieuwe Kindle Touch zou geen knopje meer onder het scherm bevatten en de kleur is van lichtgrijs naar donkergrijs gegaan. De vorm en locatie van de USB-poort en de aan/uit knop zijn vrijwel ongewijzigd gebleven.

Afgaande op foto’s van The Verge zou de opvolger van de Kindle Touch van een hoger contrast, hogere resolutie en 8 weken batterijduur voorzien worden. Dit laatste zelfs terwijl de verlichting van het scherm in is geschakeld. Verwacht wordt dat dit Amazon’s antwoord is op de Nook Simple Touch met GlowLight, geïntroduceerd eerder dit jaar door Barnes & Noble.