Al geruime tijd zijn er geruchten dat Amazon naar Nederland komt, in september zou Amazon beschikbaar komen in Nederland. We zouden voorlopig geen distributiecentrum krijgen, de levering zal waarschijnlijk via Duitse en Britse distributiecentra gebeuren. De kans is dan ook groot dan Amazon de Kindle e-readers en de Kindle Fire naar de Nederlandse markt brengt.

Als Amazon in september zijn deuren opent is de kans groot dat de opvolger van de Kindle Fire, een populaire tablet van Amazon, en alle toekomstige Amazon E-readers ook op de Nederlandse markt zullen verschijnen. Reden genoeg om ons te verdiepen in alle geruchten die op het internet de ronde doen over de opvolger van de populaire Kindle Fire.

The Verge houd zich al geruime tijd bezig met alle geruchten rondom de mogelijke opvolger van de Kindle Fire, zo stellen zij dat bronnen hebben vermeld dat de opvolger van de Kindle Fire een 1280 x 800 (WXVGA) scherm gaat bevatten, deze zal een stuk lichter en dunner zijn en waarschijnlijk nog steeds 7 inch. Bronnen melden verder dat de opvolger van de Kindle Fire ook locatiediensten zal krijgen, niet van Google maar van Nokia. Er is niet bekend of dit betekent dat de tablet een GPS-ontvanger krijgt of dat het gewoon om een WiFi dienst gaat. Ook is niet bekend of Nokia Maps al bij de lancering beschikbaar zal zijn, tot zo ver bevat de tablet nog geen software van Nokia die locatiediensten ondersteunt.

CNET geeft daar nog wat extra informatie bij, zij stellen dat de opvolger van de Kindle Fire naast het 1280 x 800 (WXVGA) 7-inch scherm ook een snellere processor, een camera, volume toetsen, een HDMI poort en meer interne opslagcapaciteit zal bevatten, wel ontbreekt er nog steeds een mogelijkheid tot uitbreiding van de opslagcapaciteit.