1 min

De advocaten van Kim Dotcom, eigenaar en oprichter van MegaUpload, hebben nu een officieel verzoek ingediend om de rechtszaak tegen het bedrijf en de oprichter te laten vallen. De advocaten zijn van mening dat de Amerikanen geen poot hebben om op te staan, MegaUpload is namelijk niet gevestigd in de VS maar in Hong Kong.

De Amerikanen proberen een rechtszaak aan te spannen tegen bedrijven en individuen die niet gevestigd zijn in de VS en daar ook geen kantoor houden. Juridisch gezien kan dat volgens de advocaten van Kim Dotcom niet. Daarnaast hebben de advocaten grote kritiek op de werkwijze van de FBI. "De eigendommen van MegaUpload zijn afgenomen, de reputatie is aangetast en het bedrijf is verwoest".

Als de advocaten van MegaUpload hun zin krijgen dan zullen de in beslag genomen goederen weer worden vrijgegeven en zou het bedrijf weer actief kunnen worden. De kans lijkt alleen klein dat de Amerikanen hierin mee zullen gaan. Kim DotCom zal dan namelijk ook een gigantische schadevergoeding gaan eisen van de Amerikanen. Het is even afwachten op de reactie van de Amerikaanse instanties.

Vooralsnog wachten de Amerikanen op uitlevering van Kim Dotcom door Nieuw-Zeeland. Recent werd de zaak die deze uitlevering bepaalt uitgesteld tot 25 maart 2013. Het lijkt vooralsnog hoe dan ook een proces van jaren te gaan worden.