MegaUpload heeft de rechtbank van Virginia gevraagd om de rechtszaak te seponeren. De Amerikaanse overheid zou geen officiële aanklacht hebben ingediend tegen het bedrijf. Bovendien heeft de overheid het bedrijf om zeep geholpen doordat oprichter Kim Dotcom maandenlang in hechtenis heeft gezeten.

In januari haalden de autoriteiten van Nieuw-Zeeland de website MegaUpload.com offline op verzoek van de openbaar aanklager uit Amerika. Oprichter Kim Dotcom wordt beschuldigd van het faciliteren van piraterij, leidinggeving aan een criminele organisatie, witwaspraktijken en fraude. Daarmee zou Dotcom enkele honderden miljoen dollars verdiend hebben.

Om een rechtszaak tegen Dotcom te beginnen, dienden de Verenigde Staten in maart een uitleveringsverzoek in. In augustus zal de eerste hoorzitting over de uitlevering plaatsvinden. Dotcom probeert de openbaar aanklager uit Amerika echter te slim af te zijn, zijn advocaten hebben de rechtbank van Virginia gevraagd om de zaak te seponeren. Volgens hen is er een gegronde reden om tot een sepot te besluiten.

"De overheid heeft de domeinnaam en diverse bezittingen in beslag genomen, Dotcom’s reputatie geruïneerd en zijn bedrijf verwoest op basis van een beschuldiging die volgens juridische procedures onjuist zijn ingediend", aldus de advocaat van Dotcom. Wettelijk gezien mag een bedrijf niet op afstand gedagvaard worden, maar dient de aanklager een officiële aanklacht te versturen, zoals gebruikelijk is in een rechtszaak.

Wanneer het verzoek tot seponering in behandeling wordt genomen is niet bekend.