Nokia zal binnenkort aardig op de kleintjes moeten gaan letten, de geldreserve van het bedrijf slinkt namelijk behoorlijk hard. De voorraad betreft inmiddels nog een slordige vijf miljard euro.

Nokia lijkt zijn geld aardig snel uit te geven. De geldreserve van het Finse bedrijf bedroeg in 2007 namelijk nog ruim tien miljard euro. Inmiddels is dit bedrag dus gehalveerd. Wat volgens analisten echter nog het meeste zorgen baart, is de snelheid waarmee het geld er doorheen gaat. In de laatste vijf kwartalen werd namelijk 2,1 miljard euro ingeleverd. Daarnaast zou Nokia volgens analisten in de aankomende drie kwartalen nog eens twee miljard euro in gaan leveren.

Als dit inderdaad gebeurt, wordt de buffer van het bedrijf wel heel erg krap. Het is dan voor Nokia ook zeer belangrijk om deze buffer opnieuw aan te vullen. Het uitbreiden van de buffer staat dan ook erg hoog op de prioriteitenlijst van het bedrijf. Nokia zou verschillende plannen hebben om kosten te besparen, meer omzet te genereren en haar financiële status te verbeteren.

Nokia zal hier wel haast mee moeten maken. Wanneer het bedrijf verder in de rode cijfers zakt, ontkomt de fabrikant niet aan een lagere kredietbeoordeling. Onlangs werd Nokia’s beoordeling nog verlaagd naar Junk Status door kredietbeoordelaar Fitch.Het is dan ook zaak voor Nokia om voldoende geld in voorraad te hebben. Op deze manier kan Nokia aan haar beloften blijven voldoen en haar bestaan voortzetten.