1 min

Het spelletjesbedrijf Zynga heeft volgens Bloomberg aandelen uit moeten delen om te voorkomen dat werknemers opstappen.

Zynga, dat onder meer bekend is van FarmVille en sinds enige tijd ook de eigenaar is van Draw Something, wil zo een leegloop van het bedrijf voorkomen. De socialegamesgigant heeft het namelijk lastig, omdat de aandelen sinds december alleen maar blijven dalen.

Het bedrijf begon naar verluidt met het uitdelen van de aandelen na de presentatie van het kwartaalrapport op 25 julli. Alle fulltimewerknemers hebben aandeelopties gekregen. Hoewel het bedrijf vaker bonussen heeft uitgedeeld is dit de eerste keer dat alle werknemers een extraatje krijgen.

Het is echter maar de vraag of de aandelen genoeg zijn om werknemers bij het bedrijf te houden. Een aandeel is op dit moment namelijk minder dan drie dollar waard. Mocht Zynga ooit nog succesvol worden, dan zijn aandelen natuurlijk wel erg fijn.

Op dit moment is er overigens meer slecht nieuws voor het bedrijf. Zynga wordt onderzocht omdat vlak voor het kwartaalrapport veel aandelen werden verkocht, wat mogelijk duidt op handelen met voorkennis, en Electronic Arts heeft het bedrijf aangeklaagd vanwege de overeenkomsten tussen The Ville en The Sims Social. Ten slotte is de COO recentelijk opgestapt.