Samsung wil opheffing verbod Galaxy Tab 10.1

De jury oordeelde afgelopen week dat de Galaxy Tab 10.1 van Samsung wel degelijk intellectuele eigendommen van Apple schendt. Maar de jury oordeelde ook dat het iPad D’889 design-patent van Apple niet is geschonden door Samsung met de Galaxy Tab 10.1. Samsung eist nu dat het verbod op de Galaxy Tab 10.1 wordt ingetrokken, omdat het verbod op dat patent was gebaseerd.

De Samsung Galaxy Tab 10.1 schendt dus verschillende patenten van Apple, maar niet het design patent van Apple, iPad D’889. Op basis van dit patent werd de Galaxy Tab 10.1 echter wel van de Amerikaanse markt gehaald op 26 juni jongstleden, middels een verkoopverbod. Samsung eist nu dat het verkoopverbod wordt opgeheven en overweegt een schadevergoeding te eisen van Apple voor misgelopen inkomsten.

In de rechtbank wees Samsung er gisterenavond op dat het patent op de D’889 nooit geschonden is. Samsung stelt dan ook dat een verkoopverbod oneerlijk is. Ook heeft Samsung de rechter gevraagd om de 2,6 miljoen dollar borg die Apple betaalde, vast te houden totdat er een hoorzitting heeft plaatsgevonden over de financiële schade die Samsung heeft opgelopen hierdoor.

De jury heeft ook nog geoordeeld over andere patentschendingen die van toepassing zijn op de Galaxy Tab 10.1. Daarom zal het waarschijnlijk een onderwerp van discussie zijn tijdens de hoorzetting volgende maand, of Samsung wel recht heeft op een financiële compensatie voor misgelopen verkopen. Aan de andere kant, gelet op de uitleg van de jury, heeft Samsung een punt.

Bron:the Verge