1 min

Het verzoek van Samsung om het verbod op de Galaxy Tab 10.1 op te heffen, wordt door Apple tegengewerkt. Het verbod werd in juni uitgesproken en Samsung werd op 24 augustus schuldig bevonden aan het overtreden van verschillende patenten van Apple. Desalniettemin wenst Samsung dat het gerechtshof het verbod opheft.

Apple geeft aan dat het verzoek van Samsung geweigerd moet worden omdat Samsung de bevoegdheid van de rechtbank en de uitspraak van rechter Lucy Koh’s eerdere uitspraak ondermijnt. Koh zal op 20 september uitspraak doen betreffende het verzoek van Samsung.

Apple vindt ook dat een tijdelijke opheffing van het verkoopverbod alleen maar voor verwarring op de markt zal zorgen en dat het niet zal voorkomen dat Samsung ‘onherstelbare’ schade op zal lopen. Samsung heeft al aangeven dat het verbod op de Tab 10.1 geen grote financiële gevolgen zal hebben voor het bedrijf. Mede door het feit dat Samsung ook de Tab 2 10.1 in de schappen heeft liggen.

Apple heeft verzocht om acht Samsung-smartphones en de Tab 10.1 een verkoopverbod op te leggen in de VS. Koh heeft een rechtszitting ingepland op 6 december om het verzoek te overwegen. Zeven van de acht smartphones behoren tot de Galaxy-serie van Samsung.