1 min

HTC zou in gesprek zijn met Pegatron om opnieuw een poging te gaan wagen op de tabletmarkt. HTC zou hiermee terugkeren op de tabletmarkt, waarin het bedrijf zeer kort actief was met de HTC Flyer. Dit melden bronnen rondom fabrikanten van component.

De voornaamste reden voor HTC om opnieuw een poging te wagen in de tabletmarkt zou het succes van de Nexus 7 tablet van Google zijn die werd ontwikkeld door Asustek, in Nederland bekend als Asus. Google zou eerst bij HTC hebben aangeklopt om samen de Nexus 7 tablet op de markt te brengen maar HTC zou hier vanaf hebben gezien. Het bedrijf zou geen tablets willen maken in de prijsklasse van 199 tot 250 dollar. Nu zou het bedrijf daar spijt van hebben.

Verder blijkt uit de gesprekken van HTC met Pegatron dat HTC nu ook bereid is de prijsstrategie aan te passen, dit om goed te kunnen concurreren met andere bedrijven als Apple, Samsung, Amazon en Microsoft. Of en wanneer HTC opnieuw met tablets op de markt komt is vooralsnog even afwachten. Het bedrijf heeft zelf nog niets losgelaten.