Taiwanese bronnen geven aan dat Google een samenwerking heeft met HTC, dat uit datzelfde land afkomstig is. HTC zou voor Google een tablet in ontwikkeling hebben, het gaat om de Nexus 8 welke in het derde kwartaal van dit jaar op de markt zou moeten komen.

Het is niet voor het eerst dat HTC genoemd wordt als de producent van de volgende Nexus-tablet, dat gebeurde in februari ook al eens. Destijds was het nog onduidelijk of het over een tablet met een scherm van 8 of 10 inch ging. Bronnen vanuit de Taiwanese productieketen melden nu dat het de Nexus 8 betreft.

Hiermee zou HTC het stokje overnemen van Asus, dat de afgelopen tijd tweemaal de eer had om een Nexus 7-tablet te produceren. Google heeft besloten dat het ontwerp van de tablet moet veranderen, bovendien is Asus naar verluidt vanwege verschillende redenen niet zo happig op een nieuwe deal met Google.

Mogelijk zal de Nexus 8 de laatste tablet van Google worden. De Nexus-reeks is bedoeld om aan fabrikanten te tonen wat er mogelijk is met Android-apparaten en consumenten te overtuigen om voor Android te kiezen. Inmiddels beschikt Google’s mobiele besturingssysteem over een dominante positie.