In maart van dit jaar kondigde Microsoft samen met Nokia aan dat ze begonnen aan een project genaamd AppCampus, dit was een project in combinatie met de Aalto Universiteit in Finland. Hier werken een aantal mensen samen aan het ontwikkelen van mobiele applicaties. Deze ontwikkeling zou gesponsord worden door Microsoft en Nokia en hier zou ongeveer 9 miljoen euro aan worden uitgegeven.

Nokia en Microsoft houden zich aan hun afspraken, het eerste miljoen euro is aan ontwikkelaars van 36 smarthpone-applicaties beschikbaar gesteld. Pekka Sivonen, hoofd van het AppCampus-programma, stelde dat de eerste applicaties die door hen gefinancierd zijn in oktober beschikbaar zullen komen voor zowel Windows Phone-apparaten als voor andere Nokia-platformen. Deze applicaties zullen de eerste zes maanden exclusief voor deze smartphones beschikbaar zijn.

De volledige lijst met applicaties die door de AppCampus zijn gefinancierd, is nog niet beschikbaar. Wel weten we dat één van de applicaties bedoeld is voor het zoeken naar banen en een ander bedoeld is om kinderen te helpen bij het meten van de Bloedglucosespiegel.