1 min

Rechter Lucy Koh ging niet akkoord met Samsung’s verzoek om het verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 in te trekken. Volgens Koh is het niet aan haar om het verkoopverbod in te trekken, de zaak is nu in handen van het hooggerechtshof en valt buiten de jurisdictie van Koh.

De jury stelde in de eerdere rechtszaak dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 geen inbreuk maakt op de ontwerp patenten van Apple. Samsung gebruikte dit feit om de beslissing voor een verkoopverbod van de Samsung Galaxy Tab 10.1 aan te vechten. Dit mislukte uiteindelijk, Koh stelde dat het niet aan haar is om het verkoopverbod op te heffen, omdat de zaak nu via het hooggerechtshof loopt.

Ook al blijft het verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 dus gewoon aanhouden, de motie die Samsung indiende kan voor “aanzienlijke problemen” zorgen, aldus Lucy Koh. Waarop Lucy Koh doelt is niet duidelijk. Overigens is het mogelijk dat de uitspraak van Lucy Koh het hooggerechtshof beïnvloedt om de kwestie van het verkoopverbod terug te schuiven naar haar jurisdictie.

Een woordvoerder van Samsung stelde dat het bedrijf teleurgesteld is met de uitspraak en dat men alles op alles zet om ervoor te zorgen dat consumenten weer toegang krijgen tot Samsung’s innovatieve producten.