1 min

Volgend op de uitspraak van rechter Lucy Koh dat zij niet de jurisdictie had om het verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 op te heffen, antwoordde het hooggerechtshof hierop door de zaak terug naar Lucy Koh te schuiven. Koh heeft nu het verkoopverbod op Samsung’s tablet opgeheven.

Eerder al gebruikte Samsung het feit dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 geen inbreuk maakt op de ontwerppatenten van Apple, om de beslissing voor een verkoopverbod van de Samsung Galaxy Tab 10.1 aan te vechten. Koh stelde toen nog dat ze niet de jurisdictie had om deze eis te behandelen, omdat de zaak over was gedragen aan het hooggerechtshof. Het hooggerechtshof reageerde hierop door de zaak terug geven aan Koh, waarna ze Samsung in het gelijk stelde en het verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 opheft.

Overigens heeft de Galaxy Tab 10.1 volgens Apple wel andere patenten geschonden, dus de kans bestaat dat het apparaat na de hoorzitting in december opnieuw een verkoopverbod te verduren krijgt. Overigens blijft het daar niet bij, Apple heeft eerder al aangekondigd ook onder andere de gehele Galaxy S II-serie te willen veroordelen voor inbreuk op patenten, deze moeten worden opgeteld bij de ruim 20 telefoons van Samsung die ook al behandeld moeten worden.