Microsoft liet zijn werknemers deze week weten dat er nieuwe beveiligingsmaatregels komen, hierdoor krijgen de werknemers geen vrije toegang meer tot 4 gebouwen op de Redmond Campus, dit om opkomende producten beter geheim te houden. Redmond Campus is de thuisbasis van het Xbox-team.

De verscherpte beveiliging geldt voor 4 gebouwen van Microsoft Studio’s, hier geldt dat alleen werknemers van Microsoft’s Interactive Entertainment Business vrije toegang hebben tot de gebouwen. Wanneer een andere werknemer binnen wil voor bedrijfszaken, kan dit alleen door een online registratie te doorlopen of registratie als bezoeker in het gebouw, waarna de werknemer begeleid wordt door een andere werknemer die wel de rechten heeft om in het gebouw aanwezig te zijn, aldus bronnen bij GeekWire.

GeekWire stelt dat de maatregel van Microsoft zou zijn genomen om ervoor te zorgen dat opkomende producten besloten blijven, aangenomen wordt dat het hier onder andere gaat om te voorkomen dat informatie over de nieuwe Xbox-console uitlekt. Microsoft heeft nog niets los gelaten over een mogelijke lanceerdatum, ook is er nog geen informatie gedeeld met de werknemers over mogelijke productplannen.

Tot voor kort hadden werknemers bij de Redmond Campus volledige toegang tot alle gebouwen, eerder al kondigde Microsoft aan plannen te hebben om de beveiliging te gaan verscherpen.