1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Jim Mergard, voormalig vice president en chief engineer bij AMD, was sinds december 2011 werkzaam voor Samsung maar heeft nu, nog geen jaar later, besloten om Samsung in te ruilen voor Apple. Voordat hij bij Samsung aan de gang ging was hij 16 jaar in dienst van AMD als chip ontwerper.

Eerder zei Mergard zijn baan dus al op bij AMD om voor Samsung te gaan werken, maar nog geen jaar in dienst bij Samsung komt daar alweer een einde aan en stapt hij over naar Apple. De grote vraag is nu of Apple de beste man heeft weggekocht bij Samsung of dat Samsung besloten heeft Mergard te laten gaan.

Mergard heeft onder andere een grote rol gespeeld bij het ontwikkelen van de energiezuinige AMD Brazos-chip. Deze werd speciaal ontwikkelt voor low-end draagbare computers. Patrick Moorhead, voormalig manager bij AMD stelt dat Mergard grote expertise in zowel PC als System-on-a-Chip (SoC) heeft. Eerder nog schreven we over Apple’s vacature voor een SoC Modelling Architect / Lead, Mergard lijkt hiervoor een geschikte kandidaat.

Het is niet duidelijk of Mergard mee gaat werken in het hoofdkwartier van Apple in Cuppertino of dat hij in Austin Texas blijft, waar hij ook voor AMD en Samsung werkte. Apple wil niets kwijt over het in dienst nemen van Mergard. Mergard zelf heeft ook nog niet gereageerd op de berichtgeving.