1 min

De te jonge arbeiders die in de Foxconn-fabriek werkzaam waren als stagiair werkten onder andere aan het produceren van Nintendo’s nieuwe Wii U-console. De kinderen hadden een leeftijd van 14 tot 16 jaar en moesten ook overwerk verrichten en zelfs ’s nachts werken om voldoende consoles te produceren.

Een rapport over de kinderarbeiders werd deze week wereldkundig gemaakt. Hoewel Foxconn een aandeel heeft in de fout, wordt de schuld voornamelijk bij de scholen van de kinderen gelegd. Foxconn gaf in een verklaring aan dat de kinderen zelf mochten weten wanneer ze stopten met werken, maar dit lijkt een leugen te zijn. De kinderen zouden gedwongen worden om door te werken, als ze dit niet zouden doen dreigden docenten met verwijdering van school.

Een veertienjarige gaf aan dat hij in een nachtdienst vanaf 19:40 tot in de ochtend heeft moeten werken. "Als je werk klaar was, mocht je naar huis. Als je nog niet klaar was laat de productieleider je ook niet vertrekken. Normaal gezien kan je om 7 uur in de ochtend naar huis gaan. Mijn armen deden pijn van het werk."

Het kind in kwestie moest verschillende nachten achter elkaar doorwerken en kreeg geen gehoor bij aanvragen voor ziekteverlof. Uiteindelijk werd hij door Foxconn de laan uit gestuurd en de school stuurde hem eveneens weg.

Nintendo heeft laten weten dat een onderzoek naar de zaak is gestart. Het Japanse bedrijf geeft aan dat het de beweringen zeer serieus neemt.