2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Nintendo Wii U is een van de slechtst verkopende gameconsoles van het Japanse bedrijf. Om die reden werkt het bedrijf al hard aan een opvolger in de vorm van de Switch en zou het volgens geruchten stoppen met de productie van de console. In een statement ontkracht Nintendo deze verhalen.

Diverse Japanse media spraken volgens The Next Web met Nintendo, waarvan woordvoerders lieten weten dat de console gewoon op de markt blijft. “Er zijn geen veranderingen te melden met betrekking tot de productie van de Wii U,” stelt het bedrijf. De verhalen dat het zou stoppen met de productie kloppen dan ook niet en “ondanks dat de Nintendo Switch binnenkort verkocht wordt, blijft de productie van de Wii U op peil.”

Nintendo kondigde vorige maand nog een nieuwe spelcomputer aan, de Switch. Dat bleek een kruising te worden tussen een traditionele gameconsole en handheld apparaat. De Switch moet het tij keren voor Nintendo, dat al langer moeite heeft om een voet aan de grond van de consolemarkt te houden.

Na de Wii, die wereldwijd 101 miljoen keer over de toonbank ging, lanceerde het bedrijf de opvolger Wii U, die bij het publiek alles behalve aan sloeg. Het apparaat werd pas 13,36 miljoen keer verkocht en in dit hele jaar zouden er maximaal 600.000 exemplaren van geproduceerd worden.

Dat, in combinatie met de lancering van de Nintendo Switch, zorgt voor het verhaal dat Nintendo stopt met zijn Wii U. Toch zou het ons niet verbazen als Nintendo te zijner tijd, als de Switch goed verkocht wordt, besluit om de productie toch stop te zetten.