1 min

Mozilla heeft duidelijk laten weten niet blij te zijn dat Internet Explorer het alleenrecht krijgt om in bureaubladmodus te draaien in Windows RT, de Europese Unie lijkt het echter niet zo’n probleem te vinden.

De Europese Commissie voor de Competitie, onderdeel van de Europese Unie, laat weten Microsoft niet te forceren om Windows RT open te zetten voor andere webbrowsers, "We hebben gekeken naar Windows RT en op basis van ons onderzoek zien wij geen redenen om verder onderzoek te doen naar deze zaak. We zullen de Windows-software wel nauwlettend in de gaten houden en bekijken of Microsoft zich aan de regels houdt", aldus Joaquin Almunia, EU Antitrust official.

Deze beslissing zal bij Mozilla ongetwijfeld slecht vallen, het bedrijf stelde een aantal maanden geleden nog niet blij te zijn met de beslissing van Microsoft om alleen Internet Explorer toe te staan in bureaubladmodus, "Door alleen Internet Explorer toe te staan de geavanceerde functies van moderne browsers uit te laten voeren, worden andere browsers effectief buitengesloten van Windows RT. Dit is van belang voor alle gebruikers van hedendaagse tablets en PC’s", zo meldde de browserfabrikant.

De EU mag dan wel geen actie ondernemen tegen Windows RT, het is nog steeds van plan om Microsoft aan te pakken voor het niet naleven van de regels wanneer het gaat om de afspraak over het browserkeuzescherm in Windows 7. Microsoft loopt het risico om maximaal tien procent van de jaarlijkse omzet af te moeten dragen.