1 min

Er deden voor de lancering van de iPhone 5 al geruchten de ronde dat Apple bezig zou zijn een eigen internetradiodienst te lanceren. Bloomberg weet nu te melden dat deze dienst ergens begin volgend jaar verwacht kan worden.

Naar alle waarschijnlijk zal de dienst beschikbaar komen in iTunes 11, dat in vergelijking met de eerdere versies in een nieuw jasje wordt gestoken. Apple maakte begin deze maand bekend dat iTunes 11 nog in oktober uit zal worden gebracht. De dienst moet gaan concurreren met bestaande radiodiensten van Spotify en Pandora. Apple zou nu al bezig zijn afspraken te maken met muzieklabels om de dienst te voorzien van content. In de loop van volgende maand wil Apple alle afspraken met grote spelers uit de muziekindustrie op papier hebben staan.

Naar verluidt zouden Warner Music Group en Sony Corp. al langs zijn geweest in Cupertino, om meer te weten te komen over wat Apple allemaal van plan is en wat er van hen verwacht wordt. Als alles voorspoedig verloopt, dan zal deze radiodienst flink wat muziekgerelateerde advertenties bevatten, waar het iAd-platform van Apple een grote rol in gaat spelen.