1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Anonieme bronnen hebben tegenover Bloomberg gemeld dat Apple in 2013 van plan is om een streamingradiodienst te lanceren.

Volgens het rapport is Apple nog in de onderhandelfase met de verschillende platenlabels. De bedoeling is dat de dienst, die veel lijkt op het Pandora Internet Radio, aan het begin van 2013 gelanceerd wordt. Mogelijk worden de labels en Apple het aan het begin of op de helft van volgende maand al eens over de details van de deal. De onderhandelingen richten zich vooral op hoe de advertentieomzet van de voorgestelde dienst zal worden verdeeld.

De dienst zal beschikbaar worden gemaakt via een app. Een websitevariant van de internetradio zal er niet komen.

Nieuws van de dienst komt kort nadat Microsoft zijn muziekstreamingdienst lanceerde, genaamd Xbox Music. Xbox Music is een nieuw merk dat het oude en eerdere Zune Pass heeft vervangen. De dienst stelt gebruikers in staat om ongeveer 13 miljoen tracks direct te streamen, à la Spotify. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om ook naar een eigen, samengesteld radiostation te luisteren, à la Pandora Internet Radio en dus Apple’s toekomstige radiodienst.