Amazon heeft op de website van het bedrijf een advertentie geplaatst, waarin de Kindle Fire HD vergeleken wordt met de iPad mini. In de advertentie maakt Amazon onder andere melding van het grotere HD-scherm van de Kindle Fire HD.

De advertentie van Amazon gaat gepaard met de tekst, "veel meer voor veel minder". Amazon opent hiermee openlijk de aanval op de iPad mini van Apple. Speerpunten van de advertentie zijn onder andere het hogere HD resolutie scherm in vergelijking met het "standaard lage resolutie scherm" van de iPad mini, de mogelijkheid tot het kijken van HD-films en -TV en de aanwezigheid van stereo luidsprekers, waar de iPad mini enkel over een mono luidspreker beschikt.


Het scherm van de iPad mini heeft een ratio van 163 pixels per inch (PPI) op een schermresolutie van 1024 bij 768 pixels. De Amazon Kindle Fire HD heeft met zijn 216 ppi-scherm daarmee inderdaad een aanzienlijk hogere pixeldichtheid. De iPad mini heeft daarentegen weer wel toegang tot zo’n 275.000 iPad-applicaties. De Kindle Fire HD kost in verhouding dan ook aanzienlijk minder met een prijskaartje van 130 dollar minder en heeft toegang tot gratis content van Amazon.