DisplayMate heeft de Kindle Fire HD, Nexus 7 en iPad mini onderworpen aan een vergelijkingsonderzoek op het gebied van schermen. De drie tablets zijn allen bedoeld voor het midrange segment van de tabletmarkt, toch zijn er duidelijke verschillen qua grafische eigenschappen. Vooral de duurste van de drie, de iPad mini, valt een beetje door de mand op dit gebied.

Raymond Soneira geeft uitleg bij het gedane onderzoek en omschrijft de iPad mini als een "aardig" apparaat, maar zeker niet "goed". En dat vindt Soneira opvallend, aangezien de standaard bij Apple-producten normaal erg hoog ligt. Een van de grootste tekortkomingen van het 7,9 inch metende scherm van de iPad mini is de lage resolutie van 1024 x 768.

Ook bij CNET was men niet enthousiast over de mini: "Als je een moderne iPhone of iPad hebt en je vergelijkt deze met de mini, dan is het scherm vaag. De tekst is niet scherp. De pixels per inch komen niet in de buurt bij hetgeen de Kindle Fire HD of de Nook HD biedt".

Toch is het niet alleen kommer en kwel voor de iPad mini, in sommige categorieën presteert de kleine iPad best goed. Bij het bekijken van foto’s en video’s krijgt het apparaat de maximale score en ook de kijkhoek is erg groot. Hieronder staan alle resultaten van het onderzoek door DisplayMate.