1 min

De Engelse rechtbank was niet te spreken over de wijze waarop Apple gehandeld heeft bij het plaatsen van de rectificatie, die naar aanleiding van de verloren rechtszaak tegen Samsung geplaatst moest worden. Apple krijgt 48 uur de tijd om een nieuwe rectificatie te plaatsen.

Vorige week schreven we nog over de patentstrijd tussen Apple en Samsung, die zich afspeelde in Engeland. Daar oordeelde de rechter onlangs dat Samsung geen inbreuk heeft gemaakt op de patenten van Apple omtrent het ontwerp van zijn producten. Het vonnis luidde dat Apple een rectificatie moest plaatsen op de Engelse website van het bedrijf, Apple voerde deze echter op een wijze uit waar de rechtbank niet van was gediend.

Apple maakte in zijn rectificatie gebruik van een aantal uitspraken van de rechtbank dat de iPad goed uit de bus liet komen en sloot af met een stelling over de gewonnen rechtszaken elders in de wereld, dit terwijl de rectificatie daar duidelijk niet voor was bedoeld.

Apple krijgt 48 uur de tijd om zijn rectificatie te herzien, in plaats van de originele eis, waarin een link naar de rectificatie in de footer van de website volstond, moet bij wijze van straf voor de laconieke houding tegenover het vonnis nu de gehele rectificatie tot 14 december op de homepage voor Britse bezoekers aanwezig zijn.