1 min

De rectificatie die door de Engelse rechtbank is opgelegd is vandaag in de Engelse nieuwsbladen verschenen. Deze is in verhouding met de eerdere rectificatie op de website een stuk droger en zal waarschijnlijk wél door de keuring komen.

Naar aanleiding van de rechtszaak in Engeland werd gesteld dat Samsung geen inbreuk maakte op Apple’s ontwerppatenten. Als straf kreeg Apple te horen dat het een rectificatie moest plaatsen op zowel de eigen Engelse website in een aantal Engelse nieuwsbladen. Deze gedrukte rectificatie is vandaag verschenen, de rectificatie verscheen al eerder op de website.

De rectificatie is verschenen in onder meer The Daily Mail, The Guardian, en in The Financial Times. Apple heeft zich in alle gevallen aan de opgelegde regels gehouden, de artikelen zijn in een lettertypegrootte van 14 punten geplaatst en in alle gevallen ook vóór pagina zes.

Daarmee lijkt in ieder geval één van de twee eisen van de rechter nu goed nagekomen te zijn. Het is momenteel nog wachten op een nieuwe rectificatie op de website van Apple, nadat deze eerder deze week nog werd afgekeurd door de Engelse rechtbank. Apple heeft nog maar één dag de tijd om deze rectificatie online te plaatsen.