2min

Vorige week berichtte Tim Cook, CEO van Apple, dat zowel Scott Forstall en John Browett in 2013 Apple zulen verlaten. Vooral het vertrek van Forstall kwam als een verrassing, omdat hij een hooggeplaatste werknemer van Apple is. Het begint nu meer en meer duidelijk te worden waarom Forstall niet langer aanblijft bij Apple.

Insiders beweren dat Scott Forstall en Jonathan Ive een grote haat tegenover elkaar koesteren, waardoor ze niet op dezelfde vergaderingen aanwezig wilden zijn. Deze werksituatie kon onmogelijk op deze manier vervolgd worden, dus moest Tim Cook een beslissing nemen. Hij koos uiteindelijk om Forstall eruit te knikkeren, vanwege zijn negatieve instelling en vanwege het feit dat hij geen excuses wilde maken voor Apple’s eigen kaarten-applicatie. Forstall vond dat de fouten in de applicatie erg uitvergroot werden en was daarom niet bereid een excuusbrief te schrijven. Dit leidde ertoe dat Tim Cook dit zelf moest doen, wat hem waarschijnlijk in het verkeerde keelgat is geschoten.

Nadat Forstall begin volgend jaar Apple verlaten heeft, zullen andere leidinggevenden bij het bedrijf zijn taken in gaan vullen. Eddy Cue zal toezicht houden over de ontwikkeling van Siri en iOS 6 en Craig Federighi zal zich gaan richten op toekomstige uitgaven van het iOS-besturingssysteem. Daarnaast wordt Bob Mansfield uit zijn hangmat getrokken en komt hij terug als hoofd van een innovatiegroep die zich zal richten op de ontwikkeling en het onderzoek van draadloze technologie in microprocessors. Zoals al langer bekend was zal Jonathan Ive de leiding nemen over de Human Interface-divisie, deze afdeling maakt de interface voor elk product dat bij Apple van de productieband afrolt.