De man die mede verantwoordelijk is voor het debacle rondom de Kaarten-applicatie in iOS 6, Scott Forstall, zal in 2013 vertrekken bij Apple. Forstall weigerde om het excuus voor de fouten in de Kaarten-app te ondertekenen dat Apple eind september de deur uit deed en volgens geruchten deed dit hem de das om.

Tim Cook, CEO bij Apple, zocht slechts een week na de publicatie van iOS 6 en de Kaarten-app de publiciteit op om zich te verontschuldigen tegenover iOS 6-consumenten voor de slechte kwaliteit van de Kaarten-app. The Wall Street Journal weet nu te melden dat er binnen Apple hetzelfde van Forstall verwacht werd, maar dat hij dit weigerde te doen.

Uit het verhaal van de WSJ blijkt dat er al langer spanningen waren tussen Forstall en de rest van het bestuur. De Kaarten-app blijkt de druppel te zijn geweest. Forstall, een man die nauw met Steve Jobs heeft samengewerkt, is actief binnen Apple vanaf 1997 en werd door velen zelfs gezien als de mogelijke opvolger van de voormalige CEO van het bedrijf uit Cupertino.

De taken van Scott Forstall worden na zijn vertrek in 2013 overgenomen door Jony Ive, wie nu verantwoordelijk is voor het ontwerp van de hardware van Apple. Naast het vertrek van Scott Forstall, zal ook John Browett in 2013 vertrekken. Browett is het hoofd van de Apple Stores en gaat slechts 5 maanden na zijn aanstelling al weer op zoek naar een nieuwe baan. De WSJ beweert dat ook hij onder druk van het Apple-bestuur zijn ontslag indiende. De reden hiertoe is echter niet duidelijk.