1 min

Apple heeft de persoon die aan het het hoofd stond van het team dat verantwoordelijk is voor de Kaarten-applicatie ontslagen. Apple lijkt hiermee een duidelijke statement te willen maken en het vertrouwen te willen terugwinnen van de iOS-gebruikers.

Vice-directeur Eddy Cue bij Apple zag geen andere optie dan om Richard Williamson, hoofd van Apple’s Kaarten-team, op straat te zetten. Op 29 oktober nam Cue zelf al de leiding over, voor zowel de ontwikkeling van Siri als Apple’s Kaarten app, dit was net na het ‘gedwongen’ vertrek van Scott Forstall.

Volgens Bloomberg heeft Cue nu de hulp ingeroepen van buitenaf om de Kaarten app op het juiste spoor te krijgen. Apple zou bij het Nederlandse TomTom hebben aangeklopt voor hulp, zij hebben de expertise met landmarkering en navigatie die Apple nu hard nodig heeft om de applicatie in de juiste richting te bewegen. Volgens bronnen van Bloomberg zou Cue wel op zoek zijn naar een vervanger om leiding te geven aan het Kaarten team maar zouden er op dit moment nog geen concrete kandidaten zijn.

In september werd de Kaarten app van Apple gelanceerd, toen ook iOS 6 beschikbaar kwam voor het grote publiek. De app zorgde echter voor nogal wat ophef doordat deze fouten bevatte en beduidend minder goed was als Google Maps, wat voorheen dienst deed als Kaarten applicatie op Apple’s mobiele besturingssysteem.