Acer: ‘Surface is slecht voor Windows-ecosysteem’

Acer meldt dat het verwacht dat Microsoft’s eigen tablet, genaamd Surface, een nadelig effect zal hebben op het Windows-ecosysteem. Acer is momenteel ’s werelds vierde grootste fabrikant van PC’s.

‘Wij hebben de situatie intern besproken toen Microsoft de Surface-tablet aankondigde, en we denken dat het effect van deze tablet negatief zal zijn.’, zo meldt Henry Wang, woordvoerder van Acer. ‘Microsoft maakt niet duidelijk wat haar strategie is met Surface en daarom levert dit problemen op.’

Naar verluidt heeft Acer al eerder een verzoek bij Microsoft gedaan om te heroverwegen of het in oktober echt een tablet wil lanceren. Dit deed het bedrijf destijds bij monde van J.T. Wang, voorzitter en CEO van Acer. Destijds gaf Acer aan dat andere PC-fabrikanten negatief zouden omspringen met het idee dat Microsoft ze gaat beconcurreren.

Het is niet de eerste keer dat Acer zich negatief uitlaat over Microsoft’s keuze om een eigen tablet op de markt te brengen. Al eerder meldde het Taiwanese bedrijf dat Microsoft haar eigen partners in de steek liet door met een tablet op de markt te komen.

Acer werkt gedurende twee decennia samen met Microsoft door Windows te leveren bij PC’s, laptops, tablets en smartphones.

Bron:Focus Taiwan