Tijdens de E3-persconferentie van Nintendo heeft CEO Reggie Fils-Aime enkele details over de Wii U losgelaten. Zo is de nieuwe gameconsole van Nintendo in staat om twee Wii U gamepads tegelijk aan te sturen. Eerder kon de Wii U slechts één gamepad aan.

Berichtgevingen rond de Wii U zijn nog altijd enigszins vaag gehouden door Nintendo. Vorig jaar liet men tijdens dezelfde beurs weten dat er slechts één GamePad gebruikt kan worden, maar Reggie liet kort daarna weten dat het technisch gezien mogelijk zou zijn om meerdere Wii U-gamepads te ondersteunen. Nintendo heeft nu bevestigd dat er tegelijkertijd gebruik gemaakt kan worden van twee Wii U-gamepads. Ook is de gamepad op enkele punten aangepast om de ergonomie te verbeteren.

Verder is er ook nog weinig informatie omtrent de nieuwe console beschikbaar. De Japanse consolefabrikant toonde tijdens de presentatie verschillende games, welke reeds op de Xbox 360 en PlayStation 3 verkrijgbaar zijn, waardoor we er van uit kunnen gaan dat de grafische prestaties op hetzelfde niveau zitten als die van de consoles van de concurrenten Microsoft en Sony. Ook over de toekomstplannen voor online-mogelijkheden heeft het bedrijf zich schaars uitgelaten. Er zal ondersteuning komen voor videodiensten als YouTube en Hulu, alsook een virtueel pretpark, waar spelers in de vorm van hun virtuele evenbeeld samen kunnen komen, dit pretpark krijgt de naam NintendoLand.

Op het gebied van software borduurt Nintendo voornamelijk verder op zijn oude, succesvolle franchises. Zo kwam de ontwikkelaar op de proppen met New Super Mario Bros. U, Wii Fit U en een nieuwe Pikmin-game. NintendoLand is in Nintendo’s ogen echter het nieuwe paradepaardje, wat Wii Sports voor de Wii was, zo sprak Reggie. Spelers kunnen via dit virtuele pretpark verschillende ‘attracties’ spelen, gethematiseerd naar bekende Nintendo-franchises als Mario, Donkey Kong en Zelda.

Een releasedatum en prijs voor de Wii U is door Nintendo nog niet bekend gemaakt, de console wordt later dit jaar op de markt verwacht.