Nintendo heeft vandaag wat gegevens vrijgegeven over het online netwerk dat voor de Nintendo Wii U bedoeld is. Satoru Iwata had de eer om de eerste details bekend te maken. Zo is er bekend gemaakt dat het Nintendo Network, zoals het netwerk gaat heten, de mogelijkheid biedt voor competities en communicaties tussen verschillende gebruikers. Niet al te verrassend dus.

Verder kan men op het Nintendo Network ook aan de slag met digitale content, add-ons en volledige games, welke allemaal aan te schaffen zijn om vervolgens gedownload te kunnen worden. Dit soort zaken zien we al enige jaren met PSN van Sony en Xbox Live van Microsoft. Met deze gegevens lijkt het er op alsof Nintendo voornamelijk voortbouwt op het netwerk dat momenteel al in de lucht is voor de Nintendo 3DS.

Een verbetering ten opzichte van het netwerk van de Nintendo Wii is dat gebruikers niet meer expliciet verbonden zijn aan slechts één apparaat. Men krijgt met de Wii U een persoonlijke account zodat gekocht materiaal niet meer gebonden is aan één console, wat voornamelijk problemen opleverde wanneer een console het begaf.

NFC
De Nintendo Wii U zal tevens de beschikking krijgen over NFC-functionaliteiten. Nintendo zet hiermee in op de toekomst, aangezien de algemene verwachting is dat NFC de komende jaren een flinke vlucht zal nemen. Dankzij NFC is het mogelijk om verschillende nieuwe manieren van gaming te introduceren. Waar we precies aan moeten denken kon Nintendo nog niet duidelijk maken.

De Wii U wordt later dit jaar gelanceerd in Japan, Europa en de Verenigde Staten.