1 min

HTC heeft in het Verenigd Koninkrijk een overwinnen geboekt op het Amerikaanse Apple. Vier patenten die volgens Apple geschonden zouden zijn door HTC werden in de ogen van de rechter niet overtreden.

De patenten betroffen onder andere de wijze van het ontgrendelen van een telefoon, beter bekend als slide to unlock. Patenten betreffende de manier van bladeren door foto’s, multitouch-commando’s en het wisselen van alfabet werden eveneens niet geschonden.

De uitspraak van rechter Floyd werd nog erger voor Apple toen duidelijk werd dat de man vindt dat enkel het patent over het bladeren door foto’s geldig is. De andere drie patenten zouden volgens de uitspraak verworpen worden. Het enige geldige patent wordt in de ogen van Floyd niet geschonden en daarmee is er eigenlijk alleen maar positief nieuws voor HTC en is Apple in dit geval de schlemiel.

Apple wilde inhoudelijk niet reageren op de uitspraak, een woordvoerster kon enkel melden dat concurrentie gezonder is, maar bedrijven moeten zelfbedachte technologie gebruiken en niet die van Apple stelen. HTC daarentegen is verheugd met de uitspraak. De rechtszaken lopen hiermee nog niet direct tot een einde, in verschillende landen lopen nog rechtszaken tussen HTC en Apple. In Duitsland en de Verenigde Staten worden dezelfde patenten opnieuw besproken en het wordt dan ook interessant of de verschillende rechters het met elkaar eens zijn of de zaak zelfs verwerpen vanwege de uitspraak van Floyd.