1 min

Er gaan de laatste tijd geruchten over het mogelijk verkopen van AMD. Rory Read, CEO van de chipfabrikant, laat in een interne email weten dat deze geruchten niet waar zijn. Het gaat goed met het bedrijf.

Read liet weten: ‘laat het me persoonlijk zeggen: wij zijn niet actief bezig met het verkopen van AMD of enige significante bedrijfsmiddelen van het bedrijf. Het is volle kracht vooruit met onze strategie, we zijn absoluut op de goede weg."

Reden voor het gerucht van de verkoop van AMD was het aannemen van JPMorgan Chase & Co, om te bekijken wat de financiële mogelijkheden van het bedrijf waren. Volgens het rapport van dit bedrijf zou één van deze mogelijkheden de verkoop van het bedrijf zijn, volgens het rapport van JPMorgan Chase & Co was dit overigens niet de eerste keuze voor AMD, het bedrijf zou meer voelen voor het verkopen van een aantal bedrijfsmiddelen en patenten.

Het is veilig om te stellen dat AMD er in ieder geval beter heeft voorgestaan, met de hete adem van Intel in de nek is het ten zeerste de vraag of het inderdaad zo goed gaat met het bedrijf als dat Read stelt in zijn verklaring