1 min

Een man heeft een rechtszaak tegen Microsoft aangespannen, wegens onduidelijk adverteren. De man vindt dat Microsoft niet duidelijk is geweest over de hoeveel ruimte die overblijft nadat het Windows RT-besturingssysteem geïnstalleerd is op de Surface-tablet van het bedrijf.

De man, Andrew Sokolowski, heeft afgelopen dinsdag de zaak aangespannen, nadat hij op 7 november het 32 GB-model van de Surface RT gekocht had. Deze raakte vol nadat hij zijn documenten en muziekbestanden er op gezet had. Sokolowski hoopt met de rechtszaak een schadevergoeding te krijgen en daarnaast hoopt hij ook het marketingbeleid van Microsoft rondom de Surface RT te veranderen.

Vanuit Redmond is er inmiddels gereageerd op de zaak. Microsoft denkt niet dat Sokolowski een sterke zaak maakt, het is volgens het bedrijf alom bekend dat de Surface beschikt over een SD-kaarthouder en een USB-poort. Daar voegt het bedrijf aan toe: "Consumenten weten dat het besturingssyteem en de voorgeïnstalleerde applicaties een gedeelte van de opslagcapaciteit opslokken en daarmee de totale opslag reduceren."