1 min

Eerder deze maand schreven we nog over de rechtszaak die tegen Microsoft werd aangespannen wegens het onduidelijk adverteren van de opslagcapaciteit van de Surface RT-tablet. Blijkbaar wil Microsoft dit soort aanklachten in de toekomst voorkomen, het bedrijf heeft de tekst in de Microsoft Store aangepast om de opslagcapaciteit te verduidelijken.

Andrew Sokolowski sleepte Microsoft voor de rechter, nadat hij op 7 november de 32GB-variant van de Microsoft Surface-tablet kocht, maar kort daarna ondervond dat zijn tablet snel volraakte. Na nader onderzoek kwam hij tot de ‘ontdekking’ dat er helemaal geen 32GB aan vrije opslagruimte was. Windows RT neemt ongeveer de helft van die ruimte in beslag.

Microsoft heeft inmiddels een kleine aanpassing doorgevoerd aan de tekst bij de Microsoft Surface-tablets in de Microsoft Store, er wordt nu benadrukt dat de software die meegeleverd wordt op de Surface RT een significant deel van de aanwezige opslag in gebruik neemt. Vervolgens wordt gelinkt naar het Microsoft Surface Storage FAQ.

Microsoft wijst overigens ook op de aanwezigheid van een micro SD-poort op de Surface, deze kan gebruikt worden om nog een extra capaciteit van maximaal 64GB toe te voegen aan de overgebleven ruimte. Volgens velen is Microsoft al transparant genoeg over de gelimiteerde opslag, maar de nieuwe disclaimer toont aan dat het bedrijf geen interesse heeft in meer van dit soort rechtszaken.