1 min

De Surface Pro-tablet die deze week in de Verenigde Staten in de winkels zal belanden, heeft meer opslagruimte dan dat Microsoft in eerste instantie heeft aangegeven. Het verschil in Microsoft’s schatting en de werkelijke ruimte komt door een verschil tussen het pre-productiemodel en de uiteindelijke versie.

Door Microsoft’s verkeerde inschatting ontstond grote ophef. De Surface Pro met 64GB opslagruimte zou door de voorge├»nstalleerde applicaties en herstelpartitie slechts 23GB aan vrije opslagruimte aan boord hebben, zo gaf Microsoft zelf aan. De winkelversie blijkt echter 6- tot 7GB vrije ruimte extra te hebben. Ook de 128GB-variant van de Surface Pro is gezegend met extra vrije ruimte. In plaats van de opgegeven 83GB gaat het om 89,7GB.

Het verschil is ontstaan doordat een Microsoft-medewerker een pre-productiemodel gebruikte om te bevestigen hoeveel vrije opslagruimte aanwezig zou zijn. Dit model bevat extra debugtools en een andere image dan de winkelversie van de Surface Pro, wat de kleinere opslagruimte verklaart.