Asus kan tevreden zijn met de Nexus 7 tablet, het bedrijf noteert namelijk goede verkoopcijfers, er gaan elke maand ongeveer 1 miljoen Nexus 7 tablets over de toonbank. Daarnaast lijkt Asus de vraag naar de tablet nog steeds niet goed te kunnen bijbenen, wat doet vermoeden dat de verkoopcijfers niet heel rap zullen gaan afnemen.

De Nexus 7 tablet van Asus kende qua verkopen een langzame start maar dit verandere naarmate de tablet langer op de markt is. David Chang, financieel directeur Asus, zegt: "In het begin was het bijvoorbeeld 500.000 stuks per maand, daarna 600- of 700.000. Maar afgelopen maand was het bijna 1 miljoen stuks".

De derde kwartaalcijfers van Asus waren dan ook beter dan analisten verwacht hadden. Dit had echter niet alleen te maken met de goede verkoopcijfers van de Nexus tablet want ook de verkoop van laptops was boven verwachting met 5 miljoen verscheepte exemplaren, maar de tablets zorgde wel voor het grootste succes.

Asus geeft aan dat het totaal aantal verscheepte tablets van 800.000 in het tweede kwartaal naar 2,3 miljoen in het derde kwartaal is gestegen. Ook voor het vierde kwartaal verwachten de Taiwanezen dat de groei aanhoudt, verwacht wordt dat er dan 2,6 miljoen tablets verkocht zullen worden. Voor volgend jaar hoopt het bedrijf een totaal van 10 miljoen tablets te verkopen.