De nieuwe Nexus 7-tablets zou niet aan de verwachtingen voldoen qua verkopen, meldt DigiTimes. De kleine tablet zou bijvoorbeeld op maandelijkse basis nog niet zo goed verkopen als zijn voorganger uit 2012 deed en daarom de verwachtingen niet behalen. DigiTimes baseert zich op anonieme bronnen uit de productieketen.

Google heeft tot nu toe minder exemplaren van de Nexus 7 uit 2013 (review) verkocht dan van de Nexus 7, in de eerste periode na de lancering van de tablet, melden de bronnen van DigiTimes. De verkopen zouden minder hoog zijn, omdat er in het segment voor kleine tablets meer concurrentie is dan een jaar geleden.

Niet alleen Google zou meer moeite hebben met het slijten van de kleine tablets. Ook de nieuwe Fire HDX van Amazon wordt niet zo goed verkocht als zijn voorganger. De verschijning van de iPad mini 2 zal de boel volgens de bronnen waarschijnlijk nog verder onder druk zetten. Deze tablet wordt nog deze maand in de winkelschappen verwacht.

In 2012 verscheepte Google 5 miljoen exemplaren van de Nexus 7, maar dat aantal wordt met de Nexus 7 uit 2013 niet gehaald.