1 min

Zoals verwacht heeft Samsung de iPad mini aan de patentenrechtszaak tegen Apple toegevoegd, daarnaast hebben de Koreanen ook de nieuwste iPod Touch en de iPad 4 toegevoegd. Al deze apparaten maken volgens Samsung inbreuk op patenten die al zijn aangehaald in de rechtszaak tegen Apple.

Apple won eerder dit jaar al een grote rechtszaak tegen Samsung, echter wordt verwacht dat deze zaak pas een definitieve uitspraak zal krijgen in 2013. Apple heeft in de rechtszaak aangegeven dat ook de Galaxy Nexus en Galaxy S III inbreuk zouden maken op intellectueel eigendom van het bedrijf.

Toch is het voor Samsung nog afwachten of de apparaten die het wil toevoegen aan de rechtszaak worden goedgekeurd door rechter Paul Grewal. Vooralsnog lijkt het erop dat Grewal de apparaten inderdaad aan de zaak zal toevoegen, wat voor Apple dus betekent dat het belang op een goede afloop alleen maar groter wordt. Het zou daarom zomaar kunnen gebeuren dat beide partijen onder deze druk tot een overeenstemming komen, zonder tussenkomst van de rechter. Het lukte HTC en Apple onlangs eveneens om tot een wereldwijde schikking te komen welke alle patentrechtszaken tussen de bedrijven beëindigde.