1 min

De Galaxy S III mini is geschrapt van de lijst van apparaten van Samsung, waarvan Apple acht dat inbreuk gemaakt wordt op intellectuele eigendom van het bedrijf uit Cupertino. Het kleine broertje van de Galaxy S III haalde de definitieve lijst niet, omdat het apparaat op dit moment niet aangeboden wordt in de Verenigde Staten.

Samsung en Apple maken zich op voor het proces dat gepland staat in maart 2014 in Californië. In deze rechtszaak bijt Samsung echter van zich af, het heeft zelf ook een lijst Apple-producten opgesteld die inbreuk zouden maken op patenten van de Koreanen. De iPhone 5 staat bijvoorbeeld prominent bovenaan op de lijst, die Samsung bij het gerechtshof in Californië aanleverde.

De lijst die Apple heeft opgesteld, bevat onder andere de Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 2 10.1 en de Rugby Pro. Mocht Samsung op een later moment de Galaxy S III mini lanceren in de Verenigde Staten, dan heeft Apple het recht om de telefoon alsnog toe te voegen.

Het eerste proces, dat nu nog in hoger beroep verkeert, werd gewonnen door Apple en resulteerde in een schadevergoeding van 1,049 miljard dollar, die Samsung opgelegd kreeg.