1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Voor velen is één van de grote nadelen aan de Nexus 4 van Google en LG de afwezigheid van ondersteuning voor LTE. Tot ieders verbazing bleek afgelopen weekend echter dat een LTE-chip wel degelijk aanwezig is in het toestel, maar dat deze inactief is. De hoop dat LG de chip in een later stadium alsnog zou activeren werd al gauw uitgesproken. Die kans lijkt echter nihil, LG heeft namelijk toegelicht waarom de LTE-chip zich in het toestel bevindt.

Zoals voor de welingelichte lezer wellicht al bekend is, is de Nexus 4 gebaseerd op LG’s eigen Optimus G, een telefoon die wél over LTE-ondersteuning beschikt. LG legt uit dat de Nexus 4 dezelfde chipset bevat als de Optimus G, welke niet apart voorzien kan worden van een andere processor of modem. Deze modem bevat LTE-ondersteuning, maar kan alleen werkzaam zijn wanneer ook andere vereiste hardware zoals een signaalversterker en een filter aanwezig is. Deze hardware is in het geval van de Nexus 4 niet aanwezig volgens LG. Daarmee lijkt het dus niet mogelijk dat de LTE-chip op termijn alsnog geactiveerd zal worden.

De keuze om geen ondersteuning te bieden voor LTE is echter wel bewust geweest; het is een reden waarom de prijs van het toestel relatief laag kon worden gehouden. De kans bestaat natuurlijk wel dat LG en Google over enkele maanden alsnog met een Nexus 4 met LTE-ondersteuning op de proppen komen.