Google en LG kondigde de Nexus 4 al in oktober van 2012 aan en een beloofde vanaf 13 november de smartphone uit te leveren in de Verenigde Staten, meer landen zouden eind november volgen. Ondanks deze belofte wachten nog steeds veel mensen die het toestel hebben besteld tot ze deze ook daadwerkelijk geleverd krijgen.

LG en Google hebben de grootste moeite om aan de grote vraag naar de Nexus 4 te voldoen. De schuld van de problemen zou bij LG liggen omdat zij het toestel produceren. In december deed Dan Cobley van Google de uitspraak dat "Wat jullie meemaken is niet acceptabel en we zijn dag en nacht aan het werk om de problemen op te lossen. Voorraden van de leverancier zijn schaars en onberekenbaar, de communicatie is ook matig.".

LG heeft inmiddels de bal weer terug gekaatst, Cathy Robin van LG Mobile Frankrijk stelt dat Google’s lage inschattingen een deel van het probleem zijn. De verkoop voorspellingen waren gebaseerd op de prestatie van de Galaxy Nexus, hierdoor heeft LG te weinig Nexus 4 toestellen geproduceerd en zijn deze naar de verkeerde regio’s gestuurd.

Ondanks deze kink in de kabel laat Robin weten dat de relatie tussen Google en LG geen deuken heeft opgelopen.