1 min

De eerste Surface-tablets zijn uitgeleverd in Amerika. De eerste gebruikers van de tablet melden hun bevindingen en het blijkt dat Windows RT tezamen met de voorgeïnstalleerde applicaties op een opslagruimte van maar liefst 12GB in beslag neemt. In het geval van Microsoft’s goedkoopste Surface-tablet bedraagt dit meer dan een derde van de totale opslagruimte van het systeem, dat met 32GB aan opslagruimte komt.

Standaard komt Windows RT met verschillende voorgeïnstalleerde applicaties zoals Microsoft Office RT. Applicaties kunnen enkel op het interne geheugen geplaatst worden. Data zoals documenten, muziek, foto’s en video’s kunnen daarentegen ook op een SD-kaart geplaatst worden.

Standaard zullen de eigenaars van de goedkoopste Surface-tablets zo’n 20GB aan opslagruimte overhouden. In vergelijking tot de meest populaire tablet van het moment, de iPad, is dat een redelijke domper. iOS neemt immers maar 1GB aan opslagruimte in. Waar het in eerste instantie dus leek alsof de Surface voor hetzelfde geld aanzienlijk meer opslagruimte zou bieden dan de iPad, liggen de modellen dus niet zo ver van elkaar.