2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Rechter Lucy Koh heeft aangegeven dat het tijd wordt voor Samsung en Apple om de strijdbijl te begraven, omdat dit goed zou zijn voor zowel de consumenten als de industrie. Lucy Koh gaf leiding aan het megaproces dat resulteerde in een schadevergoeding van ruim 1 miljard dollar, die Samsung aan Apple moest betalen. Samsung heeft hier overigens beroep tegen aangetekend.

Na de uitspraak van Lucy Koh gaf het hoofd van het juristen-team van Samsung aan dat zij bereid zijn om de vredesonderhandelingen te beginnen. Apple, aan de andere kant, was niet zo vredelievend en beweerde dat de schadevergoeding van 1 miljard dollar slechts een tik op de vingers is voor een bedrijf als Samsung en dat er duidelijke grenzen gesteld moeten worden.

Daarbij werd er bij Apple ook op gewezen dat Samsung steeds de grens opzoekt van wat toelaatbaar is bij het ontwerpen van hun producten, zodat ze er juridisch altijd mee weg kunnen komen. De Koreanen denken dat Apple liever de strijd aangaat in de rechtszaal in plaats van via de markt. Daarbij vinden de Koreanen dat Apple een laster-campagne tegen Samsung houdt in de rechtszaal. Vervolgens deed Tim Cook, CEO bij Apple, gisteren bij een TV-interview ook nog eens een duit in het zakje, door te zeggen dat Apple geen andere optie heeft dan het geschil via een juridische weg op te lossen. Ook zei hij dat in een perfecte wereld bedrijven hun eigen producten zouden uitvinden.

Het was dus een sympathieke poging van Lucy Koh om het alsmaar doorgaande conflict tussen de twee kemphanen tot een einde te brengen. Het ziet er vooralsnog echter niet naar uit dat dit ook op korte termijn zal gaan gebeuren.