2min

Microsoft heeft bevestigd dat de lancering van de SkyDrive-applicatie voor iOS vertraging heeft opgelopen. Microsoft en Apple zouden het niet eens kunnen worden over financiële details die bij het gebruik van de applicatie komen kijken. Wederom gaat de discussie over de 30 procent die Apple wil hebben als er in-app verkopen plaatsvinden, Microsoft weigert hieraan toe te geven.

Apple heeft als regel voor de App Store dat het recht heeft op 30 procent van de omzet als er aankopen worden gedaan in een iOS-app. In dit geval is het mogelijk om extra Skydrive-ruimte bij te kopen, maar Microsoft weigert akkoord te gaan met het afstaan van 30 procent van de omzet. In-app aankopen voor bijvoorbeeld abonnementen zijn in veel applicaties heel normaal, veel grote bedrijven weigeren echter akkoord te gaan met het afstaan van 30 procent van de omzet.

Apple vindt dat het recht heeft op 30 procent van de omzet wanneer een gebruiker extra SkyDrive-ruimte koopt via de iOS-applicatie. Dit terwijl de gekochte ruimte op accountniveau gebeurt, wanneer een gebruiker overschakelt naar Android, Windows of Windows Phone, blijft deze ruimte gewoon benaderbaar.

Microsoft lijkt het niet eens te kunnen worden met Apple en stelde tegenover Engadget: "Vergelijkbaar met de ervaringen van sommige andere bedrijven, hebben wij ook problemen met een vertraging in de goedkeuringsprocedure van Apple met betrekking tot onze nieuwe SkyDrive-applicatie. We zijn in gesprek met Apple over de zaak en hopen spoedig tot een oplossing te komen. We zullen meer informatie naar buiten brengen wanneer deze beschikbaar komt."