1 min

Aan het einde van oktober, toen Windows 8 net gelanceerd werd, maakte Google het nog een prioriteit om aanwezig te zijn op het nieuwe besturingssysteem. Google ontwikkelde daarom een zoekapplicatie die Bing kon vervangen, maar daar zal het voorlopig ook bij blijven in het geval van Windows 8 en Windows Phone 8.

Website V3 citeert Clay Bavor, de directeur van productmanagement van Google Apps: "We hebben geen plannen om nieuwe Windows-applicaties te bouwen. Wij zijn erg zorgvuldig in waar we ons geld in investeren en doen dat alleen daar waar de gebruikers heen gaan. Dat is niet Windows Phone en Windows 8." Bavor laat verder wel weten door te gaan met ontwikkeling en ondersteuning van applicaties voor iOS en Android.

Overigens stelt Bavor wel dat Google van mening kan veranderen in de toekomst, wanneer blijkt dat gebruikers wel in grote getalen naar Windows 8 en Windows Phone 8 zullen verhuizen. Google is overigens wel bezig geweest om zijn Chrome-browser geschikt te maken voor de Modern UI van Windows 8, maar deze is tot op heden alleen beschikbaar als ontwikkelaarsversie.