2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft de Modern UI-interface van de webbrowser Google Chrome voor Windows 8 zo gemaakt, dat de browser direct doet denken aan het eigen besturingssysteem Chrome OS. Hiermee wil de zoekgigant mensen laten wennen aan het alternatief voor Windows.

Mensen die de nieuwste versie van Google Chrome draaien op hun Windows 8-computer, kunnen voortaan gebruikmaken van de Modern UI-versie van de browser. Dit houdt in dat het volledige scherm wordt ingenomen door de browser en standaardkenmerken van Windows 8 zoals de taakbalk verwijderd worden.


Google maakt van deze mogelijkheid gebruik om mensen te laten wennen aan de manier waarop Chrome OS (review) werkt. Het bedrijf achter ’s werelds populairste zoekmachine kiest er in de Modern UI-interface van Google Chrome voor om alles in te richten zoals dat ook gedaan is bij Chrome OS. Dit betekent dat de gebruiker in principe leert werken met Chrome OS, wanneer ze de Modern UI van Google Chrome in Windows 8 gebruiken.

Onderdeel hiervan is dat het mogelijk is om in de Modern UI-versie van Google Chrome verschillende vensters geopend kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om via de Chrome-knop linksonder verschillende apps te openen. Deze apps werken op dezelfde manier als in Google’s eigen besturingssysteem en hierdoor wennen mensen aan de manier waarop dit werkt en zullen ze in de toekomst wellicht eerder geneigd zijn om over te stappen op Chrome OS.


Google heeft meer veranderd in de nieuwste versie van Chrome OS. Op het moment dat geluid wordt afgespeeld in één van de tabbladen, dan zal hier voortaan een icoontje bij komen te staan. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet meer hoeven te zoeken naar het tabblad dat het geluid produceert. Daarnaast wordt er een icoontje weergegeven op het moment dat een tabblad gebruikmaakt van de webcam of streamt naar een televisie middels Google’s Chromecast.