Samsung staat momenteel qua verkopen aan de top van de mobiele markt. Toch is de Young Sohn, het hoofd van de strategische afdeling, niet van plan om achterover te leunen want "er is nog een grote stap te maken om op hetzelfde niveau als Apple te komen". Samsung blijft Apple als groot voorbeeld beschouwen.

Zo geeft hij aan dat er meer harmonie moet komen tussen de producten die Samsung uitgeeft. Sohn is blij met de individuele producten die het bedrijf op de markt zet, maar zo legt hij uit, een samenhangend ecosysteem is op de langere termijn cruciaal. Sohn ziet Apple als een bedrijf dat wel beschikt over goed ecosysteem met samenhangende producten, Sohn noemt hiervan als voorbeeld Apple’s clouddienst iCloud.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is de CSO en 2000 werknemers niet gestationeerd in Seoul, maar in Menlo Park in de Amerikaanse staat Californië. Samsung hoopt, nu het een positie in Silicon Valley heeft weten te veroveren, dat het sneller nieuwe mobiele ecosysteem-technologieën kan oppikken. We kunnen in de toekomst dus misschien onze Galaxy-smartphones synchroniseren met TV’s, camera’s en andere producten van Samsung.