Google heeft haar excuses gemaakt voor de slechte bevoorrading van de Nexus 4, welke in samenwerking met het Taiwanese LG ontwikkeld is. De zoekgigant schrijft de problemen toe aan onregelmatigheden bij de ontwikkelingspartner.

De Nexus 4 werd in oktober gelanceerd op verschillende markten, waar Nederland overigens niet bij hoort. Google verkocht de eerste lading van de Nexus 4 in enkele minuten, maar de daaropvolgende bevoorrading van nieuwe leveringen verliep slecht, waardoor grote ontevredenheid ontstond bij Google’s klanten. Zij moesten weken, zo niet maanden wachten op hun toestel.

Google doet nu een boekje open over hoe de zaken verlopen zijn en schuift de schuld voornamelijk toe aan LG. Dan Cobley, algemeen directeur van Google in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, maakt zijn excuses aan de wachtende klanten op zijn Google+-pagina. "Waar jullie doorheen gaan is niet acceptabel en we zijn hard aan het werk om de problemen op te lossen. Voorraden van de leverancier zijn schaars en onberekenbaar, de communicatie is ook matig."

Het lijkt er dus op dat de problemen rondom de Nexus 4 voornamelijk bij LG liggen. De kans dat Google de Taiwanese fabrikant nogmaals zal kiezen als partner lijkt daardoor ook niet erg groot.